tirsdag 18. oktober 2011

Ukas middagsmeny:

Middagen vi hadde i går, er det Kristin som har anbefalt. Og det var veldig godt! Ungene er ikke enige med meg, men jeg har hørt at unger må smake på ting opptil 50 ganger før de liker noe nytt, så jeg er optimist! Her er middagen fra i går, tatt med mitt gode mobilkamera så kvaliteten er ikke helt super:

Mandag: lettkokt torsk med sprøstekt bacon, ertepurè og poteter
Tirsdag: hjemmelaget fiskegrateng med råkost og poteter (oppskrift kommer)
Onsdag: marinert kylling med salat og ris
Torsdag: hjemmelaget fiskesuppe (oppskrift kommer)
Fredag: kjøttdeig og spaghetti
Lørdag: grøt (og gourmet-middag på kvelden- gode forslag til middag mottas med takk)

Til torsken kokte jeg opp litt lettsalta vann. Da jeg la i fisken, skrudde jeg av plata men lot gryta stå på og la på lokk. Da ble fisken helt perfekt! Ertepurèen var lett. Jeg kokte opp erter, silte av vannet og moste med en stavmikser sammen med smør, litt salt og bittelitt sukker.

Ønsker alle ei flott uke! Jeg skal prøve å legge ut oppskrifter på fiskefrateng og fiskesuppe så fort som mulig. Og så kan jeg si at jeg har ei kake i ovnen, og hvis den blir vellykka, kommer snart oppskrift på den også. Jeg kan si såpass at det er ei skikkelig snope-kake, sikkert ganske mektig men forhåpentligvis god.

2 kommentarer:

  1. Kjekt at jeg kan være med å gi deg tips når jeg får så mange gode tips fra deg! Når det gjelder barn og mat prøver jeg å huske tilbake til når jeg selv var barn. Jeg var ikke overbegeistret for fisk selv, men begynte å like det veldig godt når jeg gikk på bibelskolen. Så jeg har ikke gitt opp håpet om at mine barn en dag også skal bli glad i fisk! Forresten et imponerende antall fiskemiddager i ukesmenyen din!

    SvarSlett
  2. Enig i det Kristin. Kokt torsk var noe av det verste jeg visste da jeg var liten, så derfor har jeg nesten ikke laget det til middag selv. Men denne middagen var faktisk veldig god! Så veldig glad for det tipset Kristin:-)

    SvarSlett