fredag 28. september 2012

Knekk

Der har vært litt sløvt her på bloggen i det siste. Det kan skylles litt at det har vært travelt, men også at jeg har fått nytt kamera, og da er det avanserte saker for meg å sette meg inn i hvordan det fungerer. Men får ta litt etter litt. Vi hadde 12 års bryllupsdag på søndag da jeg fikk kameraet, og da feira vi litt med hjemmelaga knekk sammen med ungene. Knekk er egentlig ikke vanskelig å lage, men det tar litt tid å koke den. Dette er en helt enkel oppskrift henta fra bloggen "mat på bordet", her finner du den. Jeg har planer om å avansere oppskriften litt med mer godt i så følg med!

 
 
500 g sukker
500 g smør
 
Kokes til det når 150 grader (bruk termometer) Obs: det blir varmt!!
Rør godt innimellom.
 
Ha det over på i ei langpanne dekket med bakepapir, min var ca 20 x 30, men tror jeg vil ta ei større neste gang for å få knekken tynnere. Det er en smakssak.
Når knekken er litt avkjølt, dryss over 200 g hakka kokesjokolade som da vil smelte. Smør utover.
 
Det smaker som sjokoladen daim!
 
La den stå å bli hard i kjøleskapet og knekk den opp i passe biter. Den står seg et par dager i kjøleskapet, etter det vil den begynne å "smelte" litt og bli klissete. Kanskje bedre med romtemperatur, eller tettere boks. Det skal jeg finne ut, for dette kommer jeg til å lage flere ganger!
 
Ønsker alle ei strålende helg!

2 kommentarer: