torsdag 30. desember 2010

Min egenkomponerte dessert

Bloggen min har visst hatt juleferie, men nå skal jeg prøve å skrive litt mer her. I dag kommer oppskriften på min nye egenkomponerte dessert. Vi hadde denne til dessert 1.juledag, og i dag fikk Monika smake den. I morgen er det nyttår og da er det gjengen på Spødaberget som får smake. Hovedingrediensen er rabarbrasyltetøyet som jeg laga tidligere. Her kommer oppskriften:


Først laga jeg pikekyss. Jeg har prøvd flere ganger å lage det, men har ikke fått de sånn som jeg vil ha de. Men nå har jeg funnet ut at å bruke mor sin oppskrift på marengs, og å steike de på 125 grader i ca 1,5 timer er helt passe. Da blir de helt sprø og smelter på tunga, akkurat sånn som jeg vil ha de. Oppskriften på mine pikekyss er altså 4 eggehviter, 200 g sukker, 1 ts vaniljesukker og 1/2 ts bakepulver. Alt dette vispes med maskin til det er en fast masse. Sett eller sprøyt på passe store pikekyss på plata, og steik de.

Etter at de er avkjølt legges de opp på fat lagvis med piska krem tilsatt litt vaniljesukker (den må ikke piskes for mye, den skal være litt flytende) og rabarbrasyltetøy. På toppen pynta jeg med hakka mandler som er varma i plata sammen med litt lønnesirup.

Dette kommer nok til å bli dessert ved flere annledninger framover, for pikekyss har jeg som regel på lager og rabarbrasyltetøyet ligger jo klar på frysen. Jeg vil tro at vennene våre i gourmetklubben i hvertfall kan forberede seg på å få dette til dessert neste gang det er vår tur til å ha med dessert.

2 kommentarer:

  1. Sjå nå he eg fått meg bruker med bilde:) Måtte bare kommentere på dette innlegget nå, såg så dumt ut hvis eg kommenterte 2 gonge på samme innlegg i løpet av 5 min:)

    SvarSlett
  2. Bra Liv- du imponerer stadig! Neste steg blir egen blogg;-)

    SvarSlett