onsdag 14. september 2011

smuldrepai med vaniljekrem og epler

Her er min egen variant av smuldrepai. Eplene kan fint byttes ut med for eksempel blåbær. Smaker veldig godt sammen med vaniljeis fra iskremgarden.

Smør ei ildfast form.
Ha vaniljekrem i bunnen.
Skrell og kutt ca 3 epler og ha over.
Ha på smuldredeigen.
Strø over godt med kanel og litt perlesukker.
Steik på 200 grader i ca 30 min.
Spises varm med god is til. Vaniljeis fra iskremgarden anbefales på det sterkeste!

Vaniljekrem (det tar like lang tid å koke dette som en pulverpose, så jeg anbefaler å lage den selv):
2 dl melk eller fløte
2 eggeplommer eller 1 egg
1,5 ss maisenna
2 ss vaniljesukker
Bland alle ingrediensene i ei gryte. La det småkoke til det tykner. Ta den av gryta og pisk litt innimellom til den blir kald.

Smuldredeig:
100 g smør
2 dl havregryn
1 dl hvetemel
Smelt smøret og bland i resten. Ha det over forma i små klatter.

Ønsker alle en fortsatt flott onsdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar