søndag 16. januar 2011

Luksus-brownies

Etter ønske fra Liv kommer det her oppskrift på ei veldig enkel og god kake. Grunnen til at jeg kaller den for luksus-brownies er at den inneholder mye sjokolade og smør, så det er nok nettopp derfor den blir så god!
Oppskriften er som følger: 4 egg, 225g sukker- piskes lett sammen for hånd
                                       250 g kokesjokolade, 250 g meierismør- smelt
                                       225 g hvetemel, 1 ts vaniljesukker

Bland eggeblandingen med smelta smør og sjokolade, og bland i det tørre til slutt. Det er lurt å bruke 70% kokesjokolade, men vanlig kokesjokolade går også fint, det var det jeg brukte denne gangen for jeg hadde ikke noe annet. Når smør og sjokolade skal smeltes er det lurt å smelte smør først, ta det av plata og så brekke opp sjokoladen og smelte den i det varme smøret.
Steik kaka i 24 cm form, på 200 grader i ca 20 min

Kaka er ganske bløt inni når den er ferdig, men den skal være sånn. Den kan godt stå over natten i kjøleskapet før den serveres, men det er da lurt å ta den ut på benken en times tid på forhånd.
Denne gangen var det Synnøve og Jarle som fikk smake kake og resten ble spist på "barseltreffet" her på lørdag (ungene er snart 4 år så det kan vel ikke kalles barseltreff lenger?)

Nå kan Liv bake kake, og alle andre som vil, for enklere kan det vel nesten ikke bli:-)

2 kommentarer:

  1. Yes, takk for at du oppfylle ønsket mitt:)
    Får besøk av bl.a.Jostein på lørdag så då ska eg jammen bake denne! Passe godt si Jostein seie han forbinde meg med brownies.. Føle ikkje akkurat at eg ska ta det som et kompliment:)

    SvarSlett
  2. Og "barselgruppa" satte stor pris på denne... :) Takk!!

    SvarSlett