mandag 30. mai 2011

Blomkålsuppe

Her kommer ei enkel oppskrift på hjemmelaget blomkålsuppe:

2 blomkål
1/2 løk
1 l vann
grønnsaksbuljong
ca 2 dl fløte
smak til med salt, pepper og litt sitron

Del blomkål opp i biter (stilken kan også brukes, men skjær vekk det stygge). Spar noen fine små buketter til å ha i på slutten. Steik blomkål og løk i litt smør. Ha på vann og buljong og la det koke i ca 20 min uten lokk. Mos suppa med en stavmikser. Suppa blir litt tjukk (lettere for små å spise), men det er bare å justere med mer eller mindre vann/fløte. Hvis du vil ha ekstra fin suppe kan du sile den, men den smaker godt som den er. Ha i de små bukettene til de er ferdige og fløte, og smak til med salt, pepper og sitron.
Server med litt stekt bacon til og brød.

Jeg har visst vært litt sløv med denne bloggen i det siste, men det har skjedd mye her. I helga hadde vi bursdag for minstejenta som ble 2 år. Vi har også kjøpt oss campingvogn, og da er det mye som må handles inn og tenke på. I tillegg har jeg vært på sykurs. Siste kurs er i kveld, så neste blogginnlegg blir nok med bilde av noe av det jeg har sydd.

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med campingvogn!! Var det impulskjøp?

    SvarSlett
  2. Takk Kristin! Det var ikke et impulskjøp, men et nøye gjennomtenkt kjøp:-) Så nå må dere komme og besøke oss i vogna og mimre tilbake til gamle dager:-)

    SvarSlett