tirsdag 20. november 2012

Laks i wraps

Her kommer tips til en sunn og super-enkel hverdagsmiddag. Det er så enkelt som å steike laks med salt og pepper på, og sette fram skåler med div salat og grønnsaker, rømme og en god balsamico. Så lager hver til sin egen wraps med laks og grønnsaker. Enklere kan det vel nesten ikke bli!


Ha en super dag!!

-Margunn-

fredag 16. november 2012

Lyst å bake noe godt til helga?

Da kan jeg annbefale disse herlige vaniljebiscottiene. De ser ganske tørre og kjedelige ut, men smaker fantastisk godt av vanilje.



Oppskriften finner du her.

Jeg bakte disse sist helg, og det er tomt for lenge siden. Tror til og med jeg lager disse som julekaker i år. De er også kjempefine å servere til kaffien, eller til å ha med på tur.

Ønsker alle ei god helg!

-Margunn-

mandag 12. november 2012

Sitronbrød med sjokolade

Perfekt til kaffien!
 
 
Oppskrift:
 
150 g smør
200 g sukker
rør smør og sukker hvitt
 
3 egg
tilsett ett og ett egg, rør godt mellom
 
1 dl melk
2 ts bakepulver
300 g hvetemel
tilsett, melk bakepulver og hvetemel
Ta 1/4 av røra over i ei ega skål
 
I den skåla med 3/4 tilsettes skall og saft av en sitron:
 
 
 
I den skåla med 1/4 tilsettes 1 ss kakao og 1 ss kaffi:
 
 
Finn fram ei brødform. Hvis det er ei vanlig form, er det greit med bakepapir opp. Hvis det er denne fra Tupperware går det helt fint uten. Ha halvparten av sitronrøra i formen, ha hele sjokoladerøren over der, og tilslutt resten av sitronrøra. Lag noen streker med en gaffel på tvers i formen for å lage litt mønster.
 
 
Steikes på 175 grader i 50 min
 
Så er det bare å nyte deilig sitronbrød med sjokolade
 


Lag deg selv en god dag!
 
-Margunn-
 
 
 


tirsdag 6. november 2012

Smelte sjokolade

Her er et lite tips; smelt sjokoladen i mikroen! For de av dere som ikke har prøvd det, kan jeg bare si at det er helt genialt, og det går så mye raskere enn i gryta eller vannbad. Det er gjort på sånn ca 1-2 min, alt etter hvor mye sjokolade som skal smeltes.

1. trinn: ha sjokoladen i ei bolle eller en kopp som tåler mikro:

 
2.trinn: sett mikroen på full styrke i 45 sek, ta ut koppen:
 
 
3.trinn: rør godt, sett koppen inn igjen på full styrke i 15 sek. Ta den ut nok en gang og rør godt. Gjenta dette til sjokoladen er helt smelta. Det er viktig å røre godt mellom hver gang.
 
 
Resultatet blir helt fin smelta sjokolade klar til å brukes i ei deilig kake!
 
Ha en nydelig dag!
 
-Margunn-
 
 
 
 

torsdag 1. november 2012

Tips til enkel pynt av cupcakes

Her kommer et lite tips til enkel og dekorativ pynt av cupcakes;
 


Jeg tok halvparten av kremen i sprøyteposen og sprøyta på halvparten av cupcakesene. Resten av kremen farga jeg lilla og sprøyta på resten. Til slutt en liten sprøyt med lilla krem på de hvite. Og eventuelt litt perler eller annen strøssel til slutt.
 
Dette er sjokolademuffins med vaniljetopping.
 
Sjokolademuffins;
100 g meierismør
120 g sukker
3 egg
1 ts vaniljeessens
1 dl melk
150 g hvetemel
1 ts bakepulever
2-3 ss kakao
 
Framgangsmåte og oppskrift på vaniljetoppingen finner du her
 
Et lite tips fra meg sånn rett før helga!
 
-Margunn-
 

mandag 29. oktober 2012

Dåpskake

Her er enda ei dåpskake;


 
Dette er ei sjokoladekake. Oppskrift på selve kaka finner du her. Jeg laga en porsjon og brukte 28 cm form. Jeg delte kaka i to og hadde en porsjon med krem fra denne kaka inni. Rundt hele kake hadde jeg hvit sjokoladekrem, oppskrift på den finner du her. Kaka er trekt med mmf, oppskrift finner du her. Skrift og vugge er laga av eggehvite/melis.
 
Jeg er så heldig at jeg skal få komme på rester i dag, så det er nok best jeg begynner å gjøre oss klar snart. Ha en flott mandag!!
 
-Margunn-

onsdag 24. oktober 2012

Oppskrift på hjemmelaga "after-eight"

Her kommer den vellykka oppskriften på "after-eight". Ingrediensene er få:
 
200 g kokesjokolade
1 eggehvite
3 dl melis
2-4 dråper peppermynteolje
 
Her er framgangsmåten:
 
1. Smelt 100 g kokesjokolade og smør utover et bakepapir. Sett i kjøleskap og la det stivne:
 

 
2. Pisk 1 eggehvite sammen med 3 dl melis. Ha i 2-4 dråper peppermynteolje. Hell denne blandingen over sjokoladen:
 
 
3. Smør utover og sett den i kjøleskapet til den stivner:
 
 
4. Smelt 100 g sjokolade og smør oppå til slutt. La det nok en gang stivne i kjøleskapet:
 
 
5. Brekk eller skjær opp i biter. Jeg brakk i litt ujavne stykker, oppbevar i kjøleskap eller frysen:
 
 
Så er det bare å nyte sammen med en god kopp kaffe!! Smaker nesten bedre enn orginalen spør du meg. Jeg har prøvd med vanlig dronning-kokesjokolade og 70%, begge deler funka like bra.
 
Ha en super dag!
 
-Margunn-