Her er min egen variant av smuldrepai. Eplene kan fint byttes ut med for eksempel blåbær. Smaker veldig godt sammen med vaniljeis fra iskremgarden.
Smør ei ildfast form.
Ha vaniljekrem i bunnen.
Skrell og kutt ca 3 epler og ha over.
Ha på smuldredeigen.
Strø over godt med kanel og litt perlesukker.
Steik på 200 grader i ca 30 min.
Spises varm med god is til. Vaniljeis fra iskremgarden anbefales på det sterkeste!
Vaniljekrem (det tar like lang tid å koke dette som en pulverpose, så jeg anbefaler å lage den selv):
2 dl melk eller fløte
2 eggeplommer eller 1 egg
1,5 ss maisenna
2 ss vaniljesukker
Bland alle ingrediensene i ei gryte. La det småkoke til det tykner. Ta den av gryta og pisk litt innimellom til den blir kald.
Smuldredeig:
100 g smør
2 dl havregryn
1 dl hvetemel
Smelt smøret og bland i resten. Ha det over forma i små klatter.
Ønsker alle en fortsatt flott onsdag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar