tirsdag 19. april 2011

Gul krem-kake...

...eller "kake med gul krem"? Hva heter egentlig denne kaka? I vår familie er den et must i alle familieselskap og spesielt mennene i familien liker denne godt. Så her er oppskrifta henta fra mor si kokebok:


200 g malte mandler (stavmikser)
4 eggehviter
200 g sukker- pisk eggehviter og sukker hvitt og stivt, ha i malte mandler.

Steik på 175 g i 45 min, 24 cm form.

Krem:
4 eggeplommer
1 dl fløte
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g meierismør

Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i ei gryte og kok opp. Pisk godt hele tiden. Etterhvert vil kremen bli tykkere, fortsett videre å pisk godt til det blir litt tykkere enda en gang. Ta av plata og la den avkjøle seg i 20-30 min. Rør litt rundt innimellom. Ha romtemperert meierismør oppi i små klatter og pisk godt inn.

Vi har vært i Oslo i helga med de to store ungene og bodd på hotell og greier. Kjempestas! Resten av påsken skal nytes hjemme i det fine været. Så det blir nok en del turer med påskeegg-koking!

1 kommentar:

  1. Lillesyster Grete23. april 2011 kl. 09:48

    Nam nam.... :)
    Foresten så heiter den egentleg "suksessterte"....trur eg!

    SvarSlett