lørdag 7. juli 2012

Havregrynskake med sjokolade

I går var det fredag, og da passet det fint å lage kake til helga. Denne gangen ble det den gode gamle havregrynskaka med sjokolade som jeg husker fra jeg var liten. Den er kjempegod- skikkelig snope-kake!


300 g smør
300 g sukker - smør og sukker røres hvitt

300 g havregryn
2 ts bakepulver
2 ss hvetemel

Bland inn havregyn, bakepulver og hvetemel til alt henger sammen. Klem massen ut i ei stor langpanne. Det er litt vanskelig, men det er bare å klemme alt utover. Steikes på 175 grader i 20-25 min. Avkjøles.

Sjokoladekrem:
100 g smør- smeltes
200 g melis
2 ts vaniljesukker
1,5 ss kakao
3-4 ss kaffi

Smelt smør og bland inn resten til klumpfri sjokoladekrem. Smør utover hele kaka. Vent til kremen har stivna, så er det bare å dele kaken opp i små stykker og smake.



Her i huset forsvinner i hvertfall kaka fort!

Fortsatt god helg!


1 kommentar:

  1. Hvor lang holdbarhet er det på denne? Kan den evnt fryses?

    SvarSlett