I går var det fredag, og da passet det fint å lage kake til helga. Denne gangen ble det den gode gamle havregrynskaka med sjokolade som jeg husker fra jeg var liten. Den er kjempegod- skikkelig snope-kake!
300 g smør
300 g sukker - smør og sukker røres hvitt
300 g havregryn
2 ts bakepulver
2 ss hvetemel
Bland inn havregyn, bakepulver og hvetemel til alt henger sammen. Klem massen ut i ei stor langpanne. Det er litt vanskelig, men det er bare å klemme alt utover. Steikes på 175 grader i 20-25 min. Avkjøles.
Sjokoladekrem:
100 g smør- smeltes
200 g melis
2 ts vaniljesukker
1,5 ss kakao
3-4 ss kaffi
Smelt smør og bland inn resten til klumpfri sjokoladekrem. Smør utover hele kaka. Vent til kremen har stivna, så er det bare å dele kaken opp i små stykker og smake.
Her i huset forsvinner i hvertfall kaka fort!
Fortsatt god helg!
Hvor lang holdbarhet er det på denne? Kan den evnt fryses?
SvarSlettJa den kan fryses
SlettHei. Bruker du små eller store havregryn?
SvarSlettMaivis
Store
SvarSlett