onsdag 27. juli 2011

Steikt makrell

Nå har bloggen min hatt ferie en stund, men det er vel på tide å starte opp igjen. Vi har vært ei veke i Danmark med familien Skretting. Kjempekjekt både for oss voksne og ungene. Vi var i Fårup sommerland, og så var vi på Hessellund camping og landskue. Litt shopping for meg og Elisabeth ble det også tid til. Litt blanda ver, fint i begynnelsen, sånn passe i midten og regn den siste dagen. Men kjekt var det! Og så har vi fått vært noen turer i campingvogna vår på Åpta. Ungene liker seg veldig godt der, så da er det veldig kjekt å være der også. Men over til dagens tema som er steikt makrell. Dette var altså yndlingsmiddagen min da jeg var liten. Det aller beste jeg kunne få til middag! Nå var det veldig lenge siden jeg hadde lagt dette, men jeg syns faktisk fortsatt at dette er noe av det beste jeg lager til middag.Oppskriften kommer selvfølgelig fra mor. Hun hadde nok mye strev med å få i meg middag som liten for det var mye jeg ikke likte. Men dette åt jeg. Her kommer oppskriften:
Kok poteter og brokkoli eller andre grønnsaker etter ønske. Jeg tok brokkoli for det liker alle her i heimen.

Rens fisken (jeg er velsigna med en mann som gjør den jobben). Jeg liker å ta ut en del av beina og skjære den i passe stykker. Ha hvetemel med salt og grovmalt pepper i ei skål og dypp fisken i dette før den steikes i godt med smør. Jeg liker å steike den til den er god og sprø. Etter at fiksen er steikt har jeg godt med kulturmelk i samme panne og koker den ut. Ha i litt sukkerkulør for mørkere saus og smak til med litt fløte. Resultatet blir knallgodt!!
Gleder meg allerede til neste gang vi skal ha makrell til middag.


4 kommentarer:

  1. Bra du er tilbake på bloggen! Og bra med fisketips, nye sunne middagstips trengs alltid her:) Snakkes imrg!

    SvarSlett
  2. Nå er jeg tilbake igjen ja:-) Gleder meg til i morgen!! Og gleder meg til å lese fortsettelsen på ferien din:-)

    SvarSlett
  3. Kjekt å se andre også bruke kulturmelk i sausen til makrell. :)

    SvarSlett
  4. Ja, må ha den gode sausen, det er nesten hele middagen!!

    SvarSlett