fredag 29. juli 2011

Sitronkjeks

Sist jeg var i butikken kjøpte jeg 5 sitroner uten å vite hva jeg skulle bruke de til, de var så fine og gule der de lå så jeg måtte bare ha med meg noen. Så i dag har jeg vridd hjernen og lurt på hva jeg skulle bruke de til. Noen kommer jeg nok til å lage sitronkake av, for det er snart bursdag i heimen. Resultatet av dagens hjernevriing ble altså sitronkjeks. Tanken var å ha sitronfyll inni, men jeg har rett og slett ikke melis i hus, så det får bli en annen gang. Kjeksene ble så gode at det nok ikke tar så veldig lang tid før det er tomt.

Bilde er tatt med mobilen, så det ser litt mørkt og trist ut. Kjeksene ser ganske kjedelige ut, men smaker veldig godt. Her er oppskriften:

220 g meierismør
2 dl sukker- rør smør og sukker hvitt
2 egg - pisk i ett egg om gangen, rør godt mellom.
revet skall av en sitron, og sitronsaften av en sitron
1 l mjøl. Ha mjøl og sitron i og bland minst mulig men til alt er blandet.

Jeg trillet kuler i hendene og klemte de flate, ca ei ts store. De ble litt små, så det kan godt være at jeg lager de større neste gang. Det ble ca 80 kjeks (små).
Steikes på 175 grader i ca 12 min. Avkjøes på rist.

Jeg handler så å si aldri kjeks på butikken av den grunn at nesten alle inneholder vegetabilsk olje eller fett. Og når det står vegetabilsk olje/fett på er det ofte palmeolje/fett i, og det vil jeg ha minst mulig av. Men denne oppskriften her er veldig lett å lage, tar ikke så veldig lang tid og smaker mye bedre enn kjøpekjeks!
Jeg er sikkert rar, men alle har vi vel våre ting som gjør oss litt rare.

I kveld skal jeg på sykveld hos Liv, det gleder jeg meg til for nå er det lenge siden jeg har fått sydd noe. Og så gleder jeg meg til å se alt det spennende Liv sikkert har sydd!

Lag deg selv en god dag!

1 kommentar:

  1. Bare lurer,hvorfor ikke vegetabilsk olje,er det uheldig eller hur?

    SvarSlett