lørdag 11. juni 2011

Nybakte scones på 1-2-3

Nybakte scones smaker kjempegodt til bare kvelds, til middag og supper. Det smaker kjempegodt med for eksempel lemoncurd til. Da jeg skulle lage disse i går var alle ungene sure og sultne, stavmikseren ble ødelagt(!), grytene mine begynner å bli utslitt. I tillegg er hjernen i den gamle bilen "død" og må skriftes, og det nye forteltet vårt til campingvogna skada av regnet. Jaja, vi tar alt på en dag, så blir det forhåpentligvis en stund til neste ting blir ødelagt! Men nybakte scones smaker godt uansett!

240 g hvetemel (her kan noe hvetemel erstattes med grovt, jeg hadde ca 50 g grovt)
50 g meierismør
1 ss sukker
0,5 ts bakepulver
0,25 ts salt
0,5 ts natron
1,5 dl melk

Ha mel og smør i stavmikseren og rør til smøret er smuldret. Ha i resten og rør til deigen er samlet. Egentlig skal deigen kjevles og sconsene stikkes ut, men jeg pleier bare å sette de med to spiseskjeer på bakepapir. De ser ikke like fine ut, men smaker like godt. Jeg pleier tross alt å lage disse hvis jeg skal spare litt tid.
Steik på 200g i 12- 15 min. De må ikke steikes for lenge for da blir de tørre, og de smaker absolutt best nystekte, så ikke lag mer enn du trenger. Denne deigen blir nok til 10 små scones.

Nå må jeg ønske meg ny stavmikser, jeg har allerede slitt ut to stk!! Tror jeg trenger en som er ekstra sterk. Men den har vel litt ekstra i pris også tenker jeg...

Ønsker alle en flott lørdag. Jeg skal bake sukkerbrød til enda ei dåpskake, ellers har jeg ikke så mye på programmet. I kveld kommer Monika her og vi skal ha filmkveld mens Sindre er ute og jobber. Gleder meg!

2 kommentarer:

  1. Uff, det høres ut som litt av en dag. Men da kan det imidlertid bare gå oppover igjen!Kan jo skjønne at kjøkkenutstyret ditt bli ødelagt med all den gode maten du lager!

    SvarSlett
  2. Ja du kan så si Kristin:-) Det var en fin dag i går selv om mye ble ødelagt, det gjelder å fokusere på det positive- og det er det heldigvis mye av:-)

    SvarSlett