onsdag 8. desember 2010

Stjernekake

Da prøver jeg meg herved som blogger. Siden det er advent nå, tenkte jeg det kunne passe å starte denne bloggen med ei stjernekake. Denne kaka laget jeg på lørdag, og jeg tenkte å dele oppskriften på sukkerbrød og det fyllet jeg pleier å bruke.

Til denne stjerneforma brukte jeg (det samme som til 28cm form)

6 egg
180 g sukker - piskes til eggedosis (10 min med kenwood er passe)
170 g mjøl
1 ts bakepulver - mjøl og bakepulver siktes i og røres forsiktig i med en slikkepott

Steikes på 175 grader i ca 30 min

Dette pleier jeg å gjøre dagen før kaka skal fylles, så når den er avkjølt pakker jeg den inn og fryser den. Det er nemlig mye lettere å dele ei fryst kake i 3

Dagen før kaka skal spises er det tid for å fylle den. Kaka blir delt i 3 og fyllet lages av

1pk kokesjokolade
1liten boks valnøtter - dette hakkes smått i stavmikser
1/3 l fløte - piskes til krem
1 pk Freia vaniljefyll- piskes sammen med melk

Alt dette blandes til slutt og fylles i kaka (jeg dynker den også med litt melk) Til ei så stor form som denne må nok fyllet ganges med 1,5 (jeg ganget med 2 og det ble for mye, men svigermor ble glad for fyllet som var til overs). Nå kaka er ferdig fyllt, legges et lag med krem fint rundt kaka. Kremen bør være uten sukker for at marsipanen ikke skal "svette".

Den siste dagen er den kjekkeste for da skal kaka pyntes! Jeg begynner med å kjevle marsipan (landlord "svetter" minst), så er det å få den fint på. Trikset er å ikke kjevle den for tynn og å kjevle den litt for stor. Skjær fint rundt kanten. så er det pyntinga igjen og da er det bare fantasien det står på. På denne kaka er det sprøytet med melis og eggehvite rundt kanten og skriften. Stjernene er stukket ut med pepperkakeformer. Marsipanen er farget med wilton- farger, de er faste i formen og marsipanen blir derfor ikke klissete. Over har jeg drysset litt spiselig glitter og noe blankt sukker som jeg kjøpte på cacas-butikken i Oslo.

Så er det bare å nyte!

2 kommentarer:

  1. Lillesøster Grete11. desember 2010 kl. 19:00

    Kakå såg lekker ut, og smaka nok veldig godt (som alle andre kaker du he laga).
    Lure på kem du he arva kreativiteten fra? Neppe far jaffal ;)

    SvarSlett
  2. Oii, fantastisk flotte kaga!! Så flinke du e:) Så kjekt med ein sånn blogg! Får jo mange goe tips her:)
    Hilsen naboen øve veien..

    SvarSlett