søndag 7. oktober 2012

Margunns sjokoladeostekake med blåbær

Denne kaka har jeg hatt i hodet en stund, og i går ble den til ekte kake. Den er helt min egen, så dette er en liten premiere rett og slett. For første gang har jeg laga ei kake helt uten noen som helst form for oppskrift. Og den ble kjempegod!! Den er til og med godkjent av lillesøster: 
Vi er melkebønder og leverer melka vår til TINE, så jeg bruker alltid TINE sine produkter. Jeg har lenge savna en ost som egner seg godt til baking. Jeg har brukt smøreostene, men de finnst bare i pakker på 125 g. Nå har TINE kommet med en egen ost til baking, i pakker på 200 g. Det er denne som er brukt i her- og jeg kan absolutt annbefale den. Den er veldig god og luftig:
 
 
 
Bunn:
125 g Digestivekjeks (10 stk)
100 g cashewnøtter
100 g valnøtter
50 g TINE meierismør
 
Knus kjeks og nøtter og bland det med smelta meierismør. Trykk det utover ei 24 cm-form. Bruk et fat med form som hører til, eller sett kanten på forma rett på et fat. Den blir litt vanskelig å flytte helt til slutt.
 
 
Blåbærgele:
200 g blåbær
100 g sukker
1 dl vann
5 plater gelantin
 
Legg gelantinplater i vann. Kok blåbær, sukker og vann. Ta det av plata. Klem vann ut av gelantinplatene og smelt de forsiktig i ei gryte. Ha den flytende gelantinen i ei tynn stråle over blåbæra mens du rører godt. Sett blandingen kaldt. Når den begynner å tykkne, has den over kjeksbunnen. La kaka avkjøle til geleen er stiv.
 
 
Sjokoladeostekrem:
4 egg
100 g sukker
400 g TINE kremost til bakine (2 pk)
200 g melkesjokolade
200 g kokesjokolade
 
Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt sjokoladen i vannbad, eller i mikroen som her:
 
 
Ha i kremosten:
 
 
og den smelta sjokoladen:
 
 
pisk godt til røra er helt klumpfri. Rør litt godt rundt kanten med en slikkepott så ikke så mye av sjokoladen legger seg her:
 
 
Ha blandingen over blåbærgeleen og la kaka stå i kjøleskapet minst to timer før den sprettes.
 
 
Skjær rundt kanten med en skarp kniv og server:
 
 
Veldig god kombinasjon med kjeks/nøttebunn, blåbær, sjokolade og kremost! Jeg er meget godt fornøyd med min første egenkomponerte kake!
 
 
Nam, nam!!
 
Jeg har fått ei ny favorittkake!
 
 
 


2 kommentarer:

  1. Denne må jeg prøve en dag. Såg helt fantastisk ut!
    Ønsker deg en god førsjulstid :)
    Tone

    SvarSlett
  2. Ja, Tone det er kjempegod! Ønsker deg også en god førjulstid. Kjempekjekk blogg du har!!

    SvarSlett