De aller aller fleste som har vært innom på kaffibesøk hos meg har fått servert denne kaka/desserten. Oppskriften har jeg fått av Bente, hun hadde den til dessert på gourmet en gang, jeg har bare forenkla måten å lage den på. Jeg har laget den så mange ganger nå at jeg har den klar på 5 min + steiking, med minimalt med oppvask. Takket være lillesøster som driver iskremgarden har vi alltid god is i frysen. Så da er det fort gjort å trylle fram noe godt til kaffien.
Ikke så fint bilde dette, for jeg glemte å ta bilde av kaka da den var ferdig, men her er et bilde etter at vi hadde spist litt av den i går. Jeg hadde ikke kokesjokolade i hus, så denne er faktisk laga med melkesjokolade. Den ble litt mildere, og nesten litt karamellaktig i smaken. Så det er bare å velge selv hva slags sjokolade du vil bruke.
4 egg og 2,5 dl sukker- vispes lett for hånd direkte i ei ildfast form. Smelt 200 g meierismør og 200g dronningsjokolade, bland det i eggeblandingen. Ha i 2,5 dl mel og 1 ts bakepulver, rør til glatt røre. Ha til slutt i 1 dl melk.
Steikes på 150 grader nederst i ovnet i ca 25 min. Da vil den være så å si helt flytende, sånn som jeg liker den. Men det får fint ann å steike den litt til så den blir litt fast i kantene. Hvis den skal steikes i små porsjonsstørrelser som sjokoladefondant må nok steiketiden reduseres noe.
Hvis det er noe igjen går det fint ann å varme i mikroen!
Eg kjenne eg risikere å verte tjukk av å lese bloggen din Margunn! Får lyst å lage alt du legge ut:)
SvarSlettDette er bare den besta kagå i verdå :)))
SvarSlett